söndag 25 mars 2012

Göra det (o)möjliga möjligt?

Idag kom mormor och morfar hit. Vi fick hjälp med barnpassning och då passade vi på att börja riva ut i den gamla hallen. Här finns det en hel del sjuttiotals-murr och tre inbyggda mörkbruna garderober som måste bort bland annat. Vi ville se om det kunde bli ett tillräckligt stort rum för en barnsäng och vår säng. För ett framtida sovrum.

Bakom faner-plast-bräder och tapet hittade vi lertegelvägg och under golvets linoleummatta fanns det en betongplatta. Lite puts och färg tänkte vi, sen kanske? Och vilken tur att min käre sambo är en sån duktig putsare, för det är inte det lättaste att få till puts, än mindre lerputs. Men i och för sig så kan man blanda om den igen om man inte är nöjd, till skillnad från kalkputs som har en bäst-före-tid när den väl är blandad.


Här rivs faner-imitation ned från väggen, strax intill husets ytterdörr (vår numera sovrumsdörr)

Kommer det att kunna bli ett fint litet rum av det här? Två sängar får vi ju in, men inte mer. Och sen kanske projektet kommer att ta lite längre tid än vi tänkt oss, men det får gå det med.
Direkt ut från sovrummet finns det alltså en dörr (det var ju tidigare en hall). Vi tänkte att den kan fungera som en bra direkt-ventilation på sommaren. Att sova med öppen dörr och ett myggnät. Låter mysigt och behöver kanske inte vara helt omöjligt?


Det återstår som sagt lite jobb. Mellan fanerbräderna och lertegelväggen sitter en tapet som måste bort. Och den gröna dörren och golvet och taket. Ja, lite måste fixas som sagt.

Och att det är omöjligt att göra ett möjligt sovrum av denna hall tror vi alltså inte längre. Även om våra vänner haft lite olika känslor inför vår idé. Statistiken följer att alla män sagt "ja, vilken bra idé", medan merparten av alla kvinnor sagt, "Eehh, men bara temporärt, visst?"

Kanske är det möjligt ändå? Och istället för en glasdörr kan man ju sätta in en dörr som har fönster hela vägen ner till markplan. Som man kan öppna på sommaren, direkt ut på vår härliga innergård. Men mer om detta projekt får ni läsa, nu tänkte vi börja omplanteringen av våra tomater. Eller det var i alla fall det som var idén innan vi gick in för dagen idag, vi får se hur mycket ork vi har kvar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar